Gepost op

CP600BMW MP3 speler

De cp600bmw is een vervanger van de 6-cd wisselaar van bmw in autos met het IBUS boordnet zoals opgesomd in deze lijst.

De wisselaar bevat bewegende delen die gevoelig zijn voor vocht, stof en beweging. Hoewel van prima kwaliteit, na een paar jaar gaan ze toch vaak haperen. De cp600bmw is veel kleiner en kan ook op andere plaatsen gemonteerd worden. Belangrijker is echter dat het geen bewegende delen bevat.

De cp600bmw bevat een bestaande mp3 speler van Maintronic, fabrikant van high-end audio systemen voor o.a. Studio’s. Daarnaast bevat het kleine kastje een sd-kaart slot, een statuslampje en aan de achterzijde drie aansluitingen: voeding en i-bus voor communicatie met de auto en voeding, digitaal-uit voor auto’s met dsp systemen en analoog-uit voor alle anderen.

Het maakt in principe niet uit welke generatie radio in de auto zit (vlakke of ronde pins), zolang er maar een i of pi wisselaar of wisselaar voorbereiding in zit.

(Zie foto voor het type stekker)

bekende foto van motor talk forum

ook maakt het type stuurwiel niet uit: de knoppen werken net zoals bij de wisselaar.

De wisselaar kon 6 cd’s bieden aan muziek. In zeldzame versies met mp3 formaat waardoor er meer op 1 cd paste.

De cp600bmw biedt zoveel muziek als er op een sd kaart past (ook verkrijgbaar bij accessoires). Dat is op dit moment 32gb en dat komt overeen met grofweg 7500 muzieknummers bij gangbare mp3 comprimering. De sd kaart bevat namelijk maar 6 bestandsmappen die de vroegere cd’s nadoen, in die mappen kunnen meer mappen aangemaakt worden met enorm veel muzieknummers daar weer in.

De verbindingen zijn gelijk aan die van de wisselaar. Kwalitatief hoogwaardige stopkontakten zorgen voor muurvaste verbinding. De cd’s hoeven dus niet meer mee in de auto, de hoesjes ook niet en een lijstje met welke cd onder welk nummer zit is ook overbodig. Opgeruimd staat netjes en uw cd’s hebben nog minder te lijden ook.

De cp600bmw is uitgebreid getest maar het is geen produkt van de bmw groep. Er moet een kabel voorhanden zijn voordat de cp600bmw aangesloten kan worden. Heeft u wisselaarvoorbereiding, dan kan het direkt, heeft u een wisselaar dan kan het ook direkt.
Heeft u geen voorbereiding en geen wisselaar, neem dan contact op met uw bmw dealer voor de juiste kabel en het aansluiten er van  aansluiten is erg eenvoudig maar langskomen voor inbouw mag ook, indien alles aan de wagen standaard is kost dat een half uurtje en daarvoor waardeer ik wat lekkers voor bij de koffie.

Is het niet standaard dan kan ik dat veelal ook oplossen of tenminste enige aanbevelingen verstrekken tot verder genot van uw bmw uit het juiste tijdperk.

Vragen? Mailen werkt het best, lees gebruikerservaringen op diverse bmw fora en stel uw vragen daar ook, betere referenties zijn er immers niet!

Aanschaffen kan via de winkel (klik hier om te bestellen).

Geef een reactie