Gepost op

CP700BMW MP3 speler

De CP700BMW, de beste MP3 oplossing voor uw BMW*!

Als u nog een wisselaar heeft is deze eenvoudig te vervangen voor de CP700BMW waarmee u MP3 bestanden vanaf SD kaart kunt afspelen. De CP700 is verbonden via de MOST-bus in BMW’s van bepaalde bouwjaren (zie onder) tot nu. De wisselaar demonteren is eenvoudig sleutelwerk, de CP700 aansluiten een kwestie van stekkers wisselen. Veelal geen codering nodig. Bij vroege modellen kan het zijn dat er voor de MP3 TAG weergave (titel, artiest, nummer) wel gecodeerd moet worden.

Heeft u geen wisselaar aan boord dan is het mogelijk dat de wisselaarvoorbereiding er al wel is, dat staat op de specificatielijst van uw BMW (hier op te zoeken: https://bimmer.work/ ), dan is de CP700 eenvoudig te installeren. Echter is de kans groot dat de radiomodule nog wel gecodeerd moet worden om de ‘wisselaar’ te herkennen als muziekbron.

Is ook de voorbereiding er niet dan is er een kabelboompje nodig (t.z.t. hier leverbaar) met iets meer aansluitwerk om voeding en communicatie mogelijk te maken met de MOST-bus. Hiervoor zijn inbouw instructies van BMW maar ook staat er e.e.a. op Youtube voor het geval u het zelf wilt doen. Ook hier zal de radio module verteld moeten worden dat er een nieuwe audiobron is die MP3 TAG’s meegeeft aan de muziek.

Het meest geintegreerde alternatief voor de CD wisselaar.

CP700BMW front SD
De CP700BMW

Indien de muziekbestanden de ID3-TAG weergave (Titel, Interpret, Album, Songnummer…) bevatten wordt deze weergegeven in het I-drive scherm of op het schermpje van de radio. (indien dit niet het geval is met de huidige wisselaar of als er geen wisselaar aanwezig is, moet de radio module mogelijk gecodeerd worden om dit in te schakelen)

Zeer snelle reactie op commando’s via de I-drive, radio toetsen of stuurwiel. De commando’s komen via het boordnet bij de wisselaar (vervanger) maar omdat de CP700 geen CD  hoeft te laden en op gang te brengen, is de reactie razendsnel. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van enige slimme technieken om het zoeken op een volle kaart effectiever te doen waardoor de reactie prettig snel is.

In het I-drive scherm is navigatie door de mapstructuur mogelijk en even snel als de rest van de menu’s. Foto en videomateriaal wordt nog toegevoegd aan deze site om dat beter te laten zien.

Nog meer bijzonderheden

Met SD kaart tot 256Gb, maximaal 50,000 titel een enorme muziekbron aan boord. (deze kaart bestellen kan bij accessoires) Eigen kaarten gebruiken kan ook, wel van belang dat de bestanden, mappen en configuratie er correct op staat. Zelf meerdere kaarten gebruiken kan natuurlijk ook, al moet er toch met 50.000 titels wel wat te verdelen zijn onder de bedieners van de radio…

De CP700 kan in meerdere auto’s gebruikt worden. Een zomer- en winterauto bijvoorbeeld. Maar dat is eigenlijk best onhandig dus laat het even weten dat u er eigenlijk liever twee heeft dan komen we u tegemoet in de kosten. De webshop kan dat nog niet automatisch maar goed, we hebben toch liever even persoonlijk contact.

Eenvoudige en perfect geintegreerde bediening. Er komen geen extra kabels, afstandsbediening of voedings apparatuur in het interieur. Ook in het menu werkt de CP700 onopvallend. Toetsen, menu items, gevoel, geluid, allemaal ‘des BMW’s’ en daardoor een prettige reisgenoot.

Werkt met Radio Professional, CCC, CIC, M-ASK. Er zijn tussenmodellen in de periode tussen IBUS en MOST waar niet alle modules geheel volgens de standaard protocollen met elkaar communiceren. Door onze ‘niet-tevreden-geld-terug’ garantie loopt u geen risico. Liever lossen we het op zodat wij er ook van leren maar die keuze is aan u.

Dezelfde aansluiting als de bestaande wisselaar, dus in dat geval geen extra kabels nodig. Indien geen wisselaar aanwezig is er wel een kabelset nodig (deze kan t.z.t. besteld worden bij accessoires).

 

*Ondersteunde BMW Modellen:

E60 5er Limousine
E61 5er Touring
E63 6er Coupé
E64 Cabrio
E70 X5
E71 X6
E81 1er Driedeurs
E82 1er Coupé
E87 1er Vijfdeurs
E88 1er Cabrio
E89 Z4
E90 3er Limousine
E91 Kombi
E92 Coupé
E93 Cabrio

 

Staat uw BMW er niet bij? Mogelijk heeft u dan toch een oudere (in leeftijd, niet in freude am fahren) BMW en daarvoor is de CP600BMW al 7 jaar beschikbaar. Met een bewezen kwaliteit en tevreden gebruikers.