Gepost op

DR700 DAB+ radio in i-Drive

De Digital Radio 700 voorziet de bestaande i-Drive van digitale radio (DAB+). De module is nu in ontwikkeling, de eerste prototypes rijden rond door Europa.

DAB+ biedt meer programma’s doordat het signaal digitaal verwerkt wordt. Zo kunnen meer zenders per frequentie ontvangen worden tegen lagere kosten. Ook kunnen er meer gegevens meegestuurd worden over de zender of het beluisterde nummer, deze informatie kan getoond worden in i-Drive.

Een overzicht van zenders: link naar digital radio in Nederland digital radio Nederland

Ontvangst van digitale signalen kunnen eenvoudiger gecorrigeerd worden bij korte ontvangststoringen zonder dat de luisteraar hier iets van hoort.

De bediening is volledig als origineel, er kunnen tot 12 zenders opgeslagen worden en de auto ziet de module als origineel DAB module. Samenwerking met andere modules als telefoon, navigatie, verkeersinfo werken als af-fabriek. Er is geen internet verbinding nodig.

De module benodigd een aansluiting aan het MOST net en 12V voeding. Deze beiden via de BMW MOST stekker, zie ook onder voor een foto van de achterkant. Daarnaast is een kleine digitale antenne nodig (bijgeleverd) die praktisch onzichtbaar aan de rand van een ruit gemonteerd kan worden.

DAB in BMW
DR700 in i-Drive

Werkt net als de CP700BMW in de volgende modellen:

E60 5er Limousine
E61 5er Touring
E63 6er Coupé
E64 Cabrio
E70 X5
E71 X6
E81 1er Driedeurs
E82 1er Coupé
E87 1er Vijfdeurs
E88 1er Cabrio
E89 Z4
E90 3er Limousine
E91 Kombi
E92 Coupé
E93 Cabrio